Gegrilde asperges met limoenboter en een beetje kaas

ROOSENDAAL - Culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal geeft je iedere vrijdag een heerlijk recept waarmee je in het weekend aan de slag kunt gaan. Deze vrijdag gaan we aan de slag met asperges

Als je deze dagen door Breda loopt denk je gelijk aan New Orleans, daar waar op iedere hoek van de straat jazzmuziek klinkt. Het is de culturele veelzijdigheid van de stad, en daardoor ontstaat een geuren en kleuren festijn op je bord.

Vandaag het lievelingsgerecht van Benjamin, namelijk: Grilled Asparagus.

Simpel en eenvoudig maar lekker zodat je ervan gaat swingen.

Wat moet je doen?


Begin met 10 groene asperges aan de onderkant iets af te snijden. Leg ze vervolgens in de olie. Daarna op een grill boven het houtskool garen. Pak een schaal en bestrooi deze met zeezout en peper uit de molen. Daar Parmezaanse kaas en pijnboompitten overheen. 

Neem een flinke klont roomboter en meng dit met het sap van een limoen. Er mag dan nog een beetje peper en zout erbij.

Het schaaltje op de gril onder aluminiumfolie de kaas laten smelten. Eventueel wat rode jalapeño voor de extra “swing”. Smullen maar!

 

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 26 mei 2017 - 15:42
Auteur: Jordy Graat