Grote brand bij basisschool in Eindhoven, kinderen geëmotioneerd: 'Onze schildpadjes gaan dood'

EINDHOVEN - Basisschool Onder de Wieken in de Mainelaan in Eindhoven is zaterdag in vlammen opgegaan. De brand brak rond elf uur 's ochtends uit. De vlammen sloegen uit het dak. De school moet als verloren worden beschouwd, zegt een woordvoerder van de brandweer. De politie heeft iemand aangehouden die zich niet kon legitimeren.

Hoe het vuur kon ontstaan, is niet bekend. De brandweer bestreed de vlammen met vier blusvoertuigen en twee hoogwerkers. De grote zwarte rookwolken waren in de wijde omgeving te zien, onder meer vanaf de snelweg A2.

De brandweer was urenlang bezig met blussen. Het vuur sloeg niet over op huizen in de buurt. Wel werden omwonenden via een NL Alert gewaarschuwd ramen en deuren te sluiten vanwege de flinke rookoverlast. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen.

De gemeente adviseert omwonenden hun huizen goed te ventileren. Als er schade is, kunnen ze zich melden bij hun verzekeraar.

Pingpongtafel
Veel kinderen uit de buurt stonden naar de brand te kijken. "Ik hoorde dat er op een pingpongtafel een klein brandje was ontstaan", zei een van hen. "En nu staat heel de school in brand." Een andere jongen hoorde thuis van de brand. "Daar zagen we ook de rookwolken. Daarop hebben we snel onze fietsen gepakt en zijn we hier naartoe gereden. Ik denk dat we de komende week geen les hebben..." 

Een meisje dat naar de vlammen keek, barstte intussen in tranen uit. "Onze schildpadjes gaan dood..."

ZIE OOK: Leerlingen Onder de Wieken kunnen over week terecht in oud schoolgebouw

Tweede Eindhovense school
Onder de Wieken is al de tweede Eindhovense school die dit schooljaar getroffen wordt door een grote brand. In de nacht van oud op nieuw ging een deel van basisschool De Rungraaf aan de Vlokhovensweg in vlammen op. 

Zo'n 130 leerlingen kregen vervolgens tijdelijk les in het gebouw van De Rungraaf in de Leuvenlaan.  
print corrigeer
Publicatie: zaterdag 10 juni 2017 - 11:22
Auteur: de Bekker Peter | Mariëlle Wijffelaars