Politie werkt hele nacht aan reconstructie dodelijk ongeluk Bredaseweg Tilburg

TILBURG - Aan de Bredaseweg in Tilburg hebben politie en justitie zondag de hele avond gewerkt aan een reconstructie van een ongeluk in oktober vorig jaar. De 23-jarige Faisal D. uit Tilburg reed op die dag Henriëtte en Bert van der Veeken aan. Beide leerkrachten waren op slag dood.

De politie kon pas beginnen met de reconstructie toen het net zo donker was als op die bewuste avond in oktober 2016. Er werd telkens iets harder met een auto gereden om te kijken welke snelheid Faisal D. had op de avond van het fatale ongeluk. Op de Bredaseweg is vijftig kilometer per uur de maximum snelheid.

 Na het ongeluk sloeg de Tilburger op de vlucht. De reconstructie is onderdeel van het onderzoek van justitie naar de toedracht van het ongeluk.De Bredaseweg is dicht geweest van zes uur 's avonds tot vier uur 's nachts. Er werd getest op het stuk tussen de Noordhoekring en het kruispunt met de Klaverstraat/Zilverlindestraat.

ZIE OOK: Slachtoffers dodelijk ongeval waren leerkrachten uit Rijen, man zou 40-jarig jubileum vieren

De rechtbank besloot in februari dat Faisal D. dat hij zijn proces thuis mag afwachten. Voor de rechter-commissaris was er onvoldoende bewijs is dat Faisal D. roekeloos heeft gereden. Zijn rijbewijs is wel ingenomen.

De broer van D., de eigenaar van de auto, werd door de politie opgespoord en aangehouden. Faisal D. meldde zich later ook op het bureau en bekende het echtpaar te hebben aangereden.


print corrigeer
Publicatie: zondag 18 juni 2017 - 16:40
Auteur: Jos Verkuijlen