Ondergrondse afvalcontainers blijven dienst weigeren: 'Probeer er een in de buurt'

EINDHOVEN - Er zijn nog altijd problemen met ondergrondse afvalcontainers in Eindhoven en de gemeente Geldrop-Mierlo. De problemen ontstonden vorige week donderdag na een software-update. Daardoor stapelde het afval zich op. Zondagmiddag leek het probleem opgelost, maar er blijven klachten binnenkomen.

"Alle containers zijn in het weekend stuk voor stuk handmatig aangepast. Daardoor konden ze geopend worden zonder de gebruikelijk pas", laat woordvoerster Maaike Veenbrink van Cure Afvalbeheer weten.

Monteurs
Toch krijgt Cure nog steeds meldingen van niet werkende containers. Volgens Veenbrink komt dit omdat sommige nog niet handmatig waren aangepast. Dit wordt nu alsnog gedaan. Ook kan het komen omdat mensen niet doorhebben dat de container nu open kan zonder pas.

"We vragen of bewoners de container zonder pas hebben geprobeerd te openen. Als dit niet lukt, adviseren wij hen een container in de buurt te proberen. De meldingen worden doorgegeven aan onze monteurs die de niet werkende containers controleren", aldus Veenbrink.

Inwoners van de gemeenten Eindhoven en Geldrop-Mierlo kunnen problemen via de mail, het contactformulier op de Cure-website en telefonisch melden. "Maar wie belt, moet rekening houden met langere wachttijden."

'Deze week'
Cure hoopt dat alle problemen deze week definitief verholpen kunnen worden.

print corrigeer
Publicatie: maandag 19 juni 2017 - 12:11
Auteur: de Bekker Peter