Reizigers gestrand op stations, veel treinen rijden niet door hitte

DEN BOSCH - Op meerdere stations in Brabant zijn maandag reizigers gestrand. Grote storingen van Den Bosch naar Eindhoven en Tilburg zorgden voor chaos op station Den Bosch. Ook van Eindhoven naar het zuiden en rond Roosendaal reden geen of minder treinen. Sommige mensen deden uren langer over hun reis.

Mensen op stations zochten via social media naar informatie. Die was op veel plaatsen slecht te vinden, melden ze.

De storing tussen Tilburg en Den Bosch duurde tot zeven uur. Iets na acht uur was de storing van Den Bosch naar Eindhoven opgelost. Maar tegen half negen kwam daar weer een nieuwe seinstoring tussen Den Bosch en Boxtel bij. Die duurde tot na tien uur.

Tussen Tilburg en Breda en Breda en Roosendaal lang in de avond minder treinen. Op dat laatste traject werden bussen ingezet. Daarnaast kampten reizigers tussen Zevenbergen en Oudenbosch met een storing door een aanrijding.

Geen airco
Volgens de NS zaten er geen mensen vast in treinen, maar online meldden zich reizigers uit een stilstaande trein tussen Den Bosch en Eindhoven. Zij hebben naar eigen zeggen enige tijd in een trein zonder airco stil gestaan.

Veel reizigers vragen zich af waarom er op stations geen water wordt geregeld, omdat het op veel plaatsen rond de dertig graden was. Een woordvoerder van de NS zegt dat per station werd bekeken of er behoefte was aan water. Dat was afhankelijk van hoe lang de storing duurt.

Grote problemen
In heel het land waren er maandag grote problemen op het spoor. Volgens spoorbeheerder ProRail had dat te maken met de hitte. Met dit weer kan het spoor opwarmen tot zeventig graden. Het metaal zet dan uit, waardoor de rails kan kronkelen.


print corrigeer
Publicatie: maandag 19 juni 2017 - 18:23
Auteur: Tom van der Meer