Brand bij doe-het-zelfzaak Van Cranenbroek onder controle, winkels blijven open

BUDEL - Bij een oud pand van doe-het-zelfzaak Van Cranenbroek in Budel heeft dinsdagmorgen een uitslaande brand gewoed. De brand brak iets voor halfzeven uit. Het gebouw werd gebruikt voor de opslag van tuinmachines en gereedschappen. De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden. Het nablussen duurt naar verwachting tot het eind van de avond. De winkels van Van Cranenbroek blijven wel gewoon geopend.


De stank als gevolg van de rook, kan ook nog wel even blijven hangen. De brandweer probeerde het pand te ventileren om beter zicht te krijgen op de vuurhaard. Die was echter lastig te lokaliseren.

Daarom werd gekozen het pand gecontroleerd te laten uitbranden. De brandweer liet het vuur bewust ontwikkelen. Zo kon de warmte ontsnappen.

Watertekort
De brandweer was met vier bluswagens aanwezig om het vuur te bestrijden. Vanwege de droogte moest de brandweer vaker dan normaal op en neer rijden met watertanks. Iets voor een uur is het sein brand meester gegeven. Niemand is gewond geraakt.

De rook trok over een deel van Budel in de richting van België. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Dat was in de loop van de middag niet meer nodig. Er is bij de brand geen asbest vrijgekomen.

Opruimen
Wanneer de brandweer klaar is met nablussen, wordt begonnen met opruimwerkzaamheden. Dit laat de gemeente Cranendock op haar website weten. Er wordt gestart met het vegen van de straten en het opruimen van de tuinen van omliggende panden.

Wanneer omwonenden stofdeeltjes in hun tuin vinden, kunnen ze deze voorzichtig opruimen. Gebruik in dit geval handschoenen en was naderhand je handen. Van Cranenbroek is een bedrijf dat gespecialiseerd is in tuinspullen en doe-het-zelfproducten.

Winkels blijven open
Van Cranenbroek houdt ondanks de brand alle winkels gewoon zoals normaal geopend. De firma richt nu een centrale werkplaats en onderdelenmagazijn in voor reparaties en onderdelen.print corrigeer
Publicatie: dinsdag 20 juni 2017 - 06:43
Auteur: Bart Elzendoorn