Aspergeseizoen voorbij: Het 'witte goud' inmaken

EINDHOVEN - Het asperge seizoen loopt op zijn einde. Hartstikke zonde om deze waardevolle groente weg te gooien. Peter Kesseler heeft een handige methode om het ‘witte goud’ in te maken.

Wat heb je nodig?- 20 asperges
- gember (30 á 50 gram)
- zout
- een glazen pot

Dit moet je doen:
Schil de gember en snij deze verder in slierten. Snij de apserges in stukken. Stop deze vervolgens in de pot Doe er water en gember erbij. Een handige regel voor het zout: doe per liter water 30 gram zout erbij.

De pot laat je op het aanrecht staan. Iedere dag laat je de lucht ontsnappen.
Zolang je er gas uit hoort springen is herhaal je de handeling.

Wannneer dit proces klaar is kan de pot in de koelkast.

print corrigeer
Publicatie: maandag 26 juni 2017 - 15:40
Auteur: Bob Schellens