Vrijdag visdag: Gamba's in een heerlijke paprikasaus

EINDHOVEN - Gamba's is de perfecte vis voor vrijdag visdag, maar vooral de paprikasaus maakt het helemaal af!

Dit heb je nodig :
- 2 Gamba's (per persoon)
- Gele courgette
- Paprika's
- Olijfolie

Dit moet je doen:
Gamba's in de olie leggen citroensap beetje peper en zout en een klein beter kerriepoeder knofloof. Laat het even inwerken.

Snij de courgette in dunne schillen met een kaasschaaf.  Maak daar een soort tagliatelle van.

Leg ze op de grillplaat (of in de pan op het fornuis)

Paprikasaus
Snij de paprika doormidden. Peper de helften in, druppel ze in met een beetje olijfolie. Leg er er een paar plakjes knokflook op. Stop ze ongeveer 8  á 9 minuten in de oven (200 graden). En dan komt het: stop het in een plastic zakje. De paprika gaat dan zweten en dan kun je ze makkelijk pellen. Stop het dan in de blender met een scheut olijolie met peper en zout erbij.  


Wat doe je met de resten van de Gamba?

Doe deze in de oven met peperkorrels en zeezout. Het mag een beetje zwart. Dit alles stop je in een blender en dan heb je gambazout!

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 30 juni 2017 - 18:52
Auteur: Bob Schellens