Rode bieten uit de oven met rode poon

EINDHOVEN - Rode bieten zijn altijd erg bewerkelijk om klaar te maken. Voor dit gerecht hoef je de bieten niet meer te schillen en lang te koken. En dan heb je met een lekker visje erbij een heerlijk gerecht!

Dit heb je nodig

- 200 gram verschillende soorten rode bieten
- rode ui
- visje, in dit geval rode poon
- balsamico
- olijfolie
- grof zeezout en peper

Dit moet je doen


Zet de oven op 180 graden celcius om voor te verwarmen. De rode bieten hoe je niet te schillen. Spoel het zand eraf. Snij er schijfjes van. Snij de rode ui en snipper deze en voeg het bij het gerecht. Schenk een beetje  balsamico, zout en peper en olijfolie erover en leg het in een slee in de oven. Laat het twee uur(!) in de oven staan.

Maak de vis schoon. Strooi er peper en zout over en voeg de vis de laatste 10 minuten van de tijd bij de bieten in de slee. Zo kan het bietenvocht intrekken in de vis.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 7 juli 2017 - 19:57
Auteur: Bob Schellens