250.000 euro contant geld tussen autobanden en 23 auto’s in beslag genomen bij witwasactie

KAATSHEUVEL - Bij de witwasactie van dinsdag in onder meer Kaatsheuvel, Waalwijk, Rijen en Almkerk zijn 23 auto’s in beslag genomen en is er 250.000 euro contant geld gevonden. De politie trof verder grondstoffen aan om synthetische drugs te maken. Ook nam de politie meerdere computers in beslag.

Aan de actie dinsdag namen honderden rechercheurs, medewerkers van de FIOD en militairen deel. De militairen waren ingezet om verboden ruimtes op te sporen. In totaal viel de politie tegelijkertijd negen locaties binnen, waaronder drie bedrijfslocaties.

Autobanden en motorblokken
Bij een van de bedrijven vond de politie een bedrag van 250.000 euro. Het geld lag verstopt tussen motorblokken en autobanden. De 23 in beslag genomen wagens vertegenwoordigen volgens de politie een totale waarde van 180.000 euro. Via de meegenomen computers hoopt de politie nog meerdere gevallen van witwassen van crimineel geld in kaart te brengen.

Vaten chemicaliën
De doorzoekingen brachten de politie ook op het spoor van andere locaties. Zo werd in een pand aan het Westeind in Waalwijk vaten gevonden met in totaal 650 liter chemicaliën voor de productie van synthetische drugs. De vaten zijn afgevoerd.

Verder troffen de onderzoekers sieraden, vuurwerk, boksbeugels, knipmes en een hoeveelheid drugs aan. Een jongen van veertien jaar werd aangehouden voor verboden wapenbezit.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 12 juli 2017 - 13:42
Auteur: Redactie