PSV leeft mee met Abdelhak Nouri: 'Een nachtmerrie voor alle betrokkenen'

EINDHOVEN - De voetbalwereld reageert geschokt op het nieuws over Abdelhak Nouri. De jonge middenvelder van Ajax heeft ernstige en blijvende hersenschade opgelopen. PSV steunt Nouri vanuit het trainingskamp in Zwitserland.

"Wij zijn met onze gedachten bij Nouri en zijn naasten en natuurlijk bij de collega's van Ajax. Dit is een nachtmerrie voor alle betrokkenen", zegt technisch manager Marcel Brands op de website van PSV.

In de selectie van PSV zitten meerdere spelers die Nouri kennen van de vertegenwoordigende elftallen van Oranje. "Zo'n bericht over een collega heeft altijd veel impact, maar als je samen met hem hebt gespeeld, dan is dat extra heftig. Door er samen over te praten proberen we de ruimte te creëren voor de emoties die nu loskomen", zegt aanvoerder Luuk de Jong.'Voetbal is bijzaak'
"Het is gewoon zo heftig", zegt De Jong. Sommige jongens kennen hem persoonlijk goed. Ik zie mensen bidden voor hem, dat is wat we kunnen doen. Iedereen hoopt dat hij sterk blijft en blijft vechten. Voetbal is dan eigenlijk maar een bijzaak. Dan denk je soms: waar maak je je druk over in het leven. Je moet genieten van wat je hebt. Het kan iedereen overkomen. Het is verschrikkelijk en heftig."

Veel steun voor Ajacied
Vanuit de voetbalwereld is er van clubs, spelers en supporters veel steun voor Nouri.
print corrigeer
Publicatie: donderdag 13 juli 2017 - 16:40
Auteur: Fabian Eijkhout