Breaking News: Kinderen onderkoeld bij wateractiviteit in Oosterplas in Den Bosch Lees verder Sluiten

Grevy-zebra geboren in Beekse Bergen, safaripark blij: 'Dit is een bedreigde diersoort'

HILVARENBEEK - In safaripark Beekse Bergen is een Grevy-zebra geboren. Het veulen werd zondagochtend ontdekt door rangers.

"Een zebra wordt geboren met al hele lange benen. Op deze manier kan het veulen zich beter verstoppen in de groep", legt een medewerker van het safaripark uit.


Omdat het veulen 's nachts werd geboren - zonder dat er verzorgers bij waren - is nog niet bekend of het kleintje een mannetje of vrouwtje is.

Andere vier veulens verhuisd
"De moeder van het veulen is Fayke. Dit is haar vijfde veulen", laat de parkmedewerker weten. "Haar andere veulens staan hier niet meer, die zijn verhuisd naar andere dierentuinen. De vader is Fuji, de hengst die nu nog bij de groep is. We verwachten nog een of twee geboortjes bij de Grevy-zebra's dit jaar."

De Beekse Bergen is erg blij met de geboorte. "De Grevy-zebra is namelijk een bedreigde diersoort."

Geboortegolf
In het safaripark is een heuse geboortegolf aan de gang. Eind juni werden al drie leeuwenwelpjes geboren, eind mei kropen drie kuikens van de secretarisvogel uit het ei, eind april zag baby-kameel Amir het levenslicht en begin april werden ook al twee hyena's geboren.

Een jaar geleden groeide het pasgeboren olifantje Madiba uit tot een ware publiekstrekker in de Beekse Bergen. Inmiddels is Madiba één jaar oud en weegt ze vierhonderd kilo.

print corrigeer
Publicatie: zondag 16 juli 2017 - 12:40
Auteur: de Bekker Peter