Huwelijksaanzoek op de Zwarte Cross: 'Romantisch tussen de motoren'

ASTEN/LICHTENVOORDE - Het is een wel heel bijzondere plek om je 'liefje' ten huwelijk te vragen: De Zwarte Cross. Toon van Houts uit Ommel vroeg 'zijn Gemke' zaterdag ten huwelijk op het podium in het Gelderse Lichtenvoorde.

Van Houts (33) werd met een smoesje op het podium geroepen. "Ik zou wat gaan vertellen over de truck waarin we rijden, maar ik had heel andere plannen", lacht hij. Gemke (24) was voor het eerst op het evenement en vermoedde niets.

Ringen
"We hebben al samengewoond in ons eerste huisje en dat ging goed. We zijn al 7,5 jaar met elkaar", zei Toon op het podium van de zogenaamde Loco Arena. Hij pakte de ringen uit zijn broekzak en ging op zijn knieën. "Wil je met me trouwen?"  

Gemke Sauve twijfelde geen moment en zei meteen 'ja'. Het publiek ging uit zijn dak. "Ze zegt ja!", schreeuwt de presentator en het feest barst los. De huwelijksmuziek werd ingestart. Daarna volgde het onmiskenbare lied 'Een vrijgezel die gaat pas slapen', waardoor Toon nog heel even kon genieten van zijn vrijgezellentijd.

'Romantisch'
"Ik wilde het groots aanpakken", zegt Van Houts. Hij geeft aan dat ze totaal verbijsterd was. Ook vond ze het echt romantisch." Zijn aanstaande vrouw: "Ik weet nog steeds niet wat ik moet zeggen. Ik had niet verwacht dat hij het op deze manier zou doen."

Toch gaat de huwelijksreis niet naar de Zwarte Cross. Ook gaan ze niet trouwen met het bewuste voertuig. "Nee, we gaan echt iets anders zoeken", lacht hij.

 

 

print corrigeer
Publicatie: zondag 16 juli 2017 - 13:21
Auteur: Raymond Merkx