Etienne Bax doet goede zaken in WK-stand na zege in Duitsland: 'Dit had ik nooit verwacht'

STRASSBESSENBACH - Zijspancrosser Etienne Bax heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de wereldtitel. Samen met bakkenist Nicolas Musset was de coureur uit Bergeijk de sterktste in de GP van Strassbessenbach.

Bax en Musset vertrokken in beide manches van kop af en zagen de zege nooit in gevaar komen. Dat was opvallend, aangezien het parcours allesbehalve Bax' favoriet is.

Nooit niks gewonnen
"Ik heb hier nooit iets gewonnen en vind het gewoon geen leuke baan", aldus de latere winnaar. "Het viel sowieso niet mee. We waren op zaterdag veel langzamer dan de concurrentie en hebben keihard gewerkt aan een goede setting. Dat heeft zich uitbetaald. Ik ben súpertevreden en had dit nooit verwacht."

"Ik draag deze zege op aan mijn ploeg voor al het harde werk om aan al mijn eisen te voldoen", aldus Bax. "Dat was gewoon super. Plus we staan 20 punten los in de WK-stand."

Worstje
"Of we vanavond nog een biertje doen? Daar heb ik op zondagavond laat nooit zo'n zin meer in, maar een lekker braadworstje van de pomp gaat er nu wel in!"

print corrigeer
Publicatie: zondag 16 juli 2017 - 17:35
Auteur: Redactie