Marianne Vos viert rentree met eindzege BeNe Ladies Tour

ZELZATE - Marianne Vos heeft haar terugkeer in het peloton opgesierd met de eindzege in de BeNe Ladies Tour. De veelvuldig wereldkampioene uit Babyloniënbroek won zondag naast de titel ook de laatste etappe.

De slotrit had de start en finish in het Belgische Zelzate. Vos was de snelste in de massasprint. Zaterdag had ze de leiderstrui al veroverd na de individuele tijdrit in Sint-Laureins.

Zo werd haar rentree na een sleutelbeenbreuk een ongekend succes met twee ritzeges en de eindoverwinning. "En dat terwijl het klassement na mijn val in de proloog al verloren leek. Toen dacht ik enkel nog aan een mogelijk ritsucces."

Dinsdag reist Vos naar Frankrijk voor La Course, die donderdag met een rit naar de top van de Izoard begint waarna de beste rensters zich zaterdag in Marseille melden voor een achtervolgingskoers. "Katarzyna Niewiadoma wordt daar onze kopvrouw. Zelf wil ik in ieder geval Marseille halen. Daarna volgen de Prudential Ride in Londen, het EK en dan wordt het stilaan tijd om op te bouwen naar het WK."


print corrigeer
Publicatie: zondag 16 juli 2017 - 17:58
Auteur: Redactie