Europese voetbalavond in Waalwijk, maar zónder RKC

WAALWIJK - Voor het eerst in zestien jaar was er donderdagavond Europees voetbal te zien in Waalwijk. Alleen stond niet RKC maar FC Utrecht op het veld. Utrecht nam het op tegen Valetta FC in de strijd om een ticket voor de derde voorronde van de Europa League. De Domstedelingen konden vanwege het EK vrouwenvoetbal namelijk niet terecht in hun eigen stadion.

En FC Utrecht deed goede zaken in het Mandemakers Stadion. De ploeg van coach Erik ten Hag klopte Valetta, na uit met 0-0 te hebben gelijkgespeeld, met 3-1.

Primeur
RKC Waalwijk stond in 2001 in het eigen Mandemakers Stadion tegenover 1860 München. Dat was in de Intertoto Cup. Via dit toernooi konden clubs zich alsnog plaatsen voor de toenmalige UEFA Cup of Champions League.

Nooit eerder was het Mandemakers Stadion het decor van een Europees hoofdtoernooi. Het duel van FC Utrecht tegen Valetta FC mocht daarom met recht een primeur worden genoemd.

Compliment
“Het was een droomscenario geweest als RKC zelf in actie zou komen, maar we zijn blij dat we FC Utrecht in ons stadion kunnen ontvangen. Hopelijk wordt het een mooie voetbalavond”, aldus Frank van Mosselveld. Hij werd recent aangesteld als algemeen directeur van RKC.

Van Mosselveld ziet het als een compliment dat FC Utrecht het Europese duel in Waalwijk wil spelen. “Ze kloppen niet zomaar bij ons aan. We hebben vaker bewezen dergelijke evenementen te kunnen organiseren. En de capaciteit van ons stadion is geschikt voor de vijfduizend Utrechtse supporters die naar Waalwijk komen.”

Het AD zocht samen met Voetbalstats uit in welke Nederlandse stadions de meeste Europese wedstrijden zijn afgewerkt. Het Philips Stadion in Eindhoven is koploper met 168 duels.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 20 juli 2017 - 18:51
Auteur: Bart Elzendoorn