Kabeljauw met vrolijke rode saus

ROOSENDAAL - Bijna weekend en dus is het weer tijd voor een recept van culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal. Vrijdag gaat hij aan de slag met kabeljauw en een lekker sausje.

De saus zit boordevol groente en dat gaat heerlijk samen met witvis zoals kabeljauw.

Dit heb je nodig voor 2 personen
- 2 stukjes kabeljauw
- wortel
- rode paprika
- rode biet
- kappertjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bietjes in en kook deze twee minuten. Schil ondertussen de wortel en snijd deze in stukken. Snijd ook de paprika in stukken. Doe de bieten met de wortel en paprika in een braadslede en besprenkel ze met olijolie, peper en zout. Schuif dit in de oven.

Na tien minuten mag je de kabeljauw bij de groenten in de braadslede leggen. Bak alles totdat de kabeljauw gaar is. Dit duurt ongeveer twintig minuten, maar het hangt heel erg af van de dikte van je stukje vis. Houd het dus goed in de gaten.

Haal als de vis gaar is de braadslede uit de oven. Doe de groente in een kom en pureer alles met een staafmixer. Roer de kappertjes er doorheen en breng alles op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 21 juli 2017 - 16:25
Auteur: Daisy Schalkens