93-jarige vrouw thuis overvallen, agente lost waarschuwingsschot om verdachte aan te houden

TILBURG - Een 93-jarige vrouw is zaterdagochtend om zes uur overvallen in haar flatwoning aan de Friezenlaan in Tilburg. De politie kon een van de overvallers (18) vrijwel meteen aanhouden. De ander (20) wist te ontkomen, maar kon later worden aangehouden nadat een agente een waarschuwingsschot had gelost. De vrouw raakte lichtgewond en is nagekeken door een verpleegkundige van de ambulance.

De overvallers zijn op het balkon geklommen en hebben met geweld de balkondeur opengebroken. Volgens getuigen is het appartement van binnen een ravage.

Na de aanhouding van de eerste verdachte, ging de politie meteen op zoek naar de tweede verdachte omdat die nog niet ver weg kon zijn. Tuinen en bosjes werden doorzocht en er werd een Burgernetmelding verspreid. Buurtbewoners werd gevraagd 112 te bellen als zij iemand zagen die zich verdacht gedroeg.

Rond halfacht is ook de tweede verdachte aangehouden. Hij had zich verstopt in een tuin aan de Friezenlaan. De bewoner van die woning werd wakker van het geritsel in de tuin. Na een korte zoekactie zag een agente hem zitten. Hij sloeg op de vlucht waarna de agente een waarschuwingsschot loste. Uiteindelijk kon de overvaller op het Dollardpad aangehouden worden. 


print corrigeer
Publicatie: zaterdag 12 augustus 2017 - 07:22
Auteur: Petra van Middendorp