Gestolen Witte Indiase Pauwstaarten levend gedumpt in berm: 'Ze zitten weer in hun kooi'

DEN BOSCH - Twee bijzonder duifjes die begin deze week werden gestolen bij kinderboerderij De Bossche Hoeve in Den Bosch, zijn terecht. Bestuurslid Joey Jansen vertelt dat ze weer in hun hok zitten. "Ze maken het goed."

Vlakbij een manege in Rosmalen vond een man de Witte Indiase Pauwstaarten in een tas in de berm van de weg. Omroep Brabant en SBS besteedden aandacht aan de diefstal en zo legde de vinder de link met De Bossche Hoeve.

Opluchting
En dat is een opluchting, want Jansen raakte naar eigen zeggen behoorlijk moedeloos van de diefstal. De dieven probeerden ook een papegaai te stelen, maar dit mislukte. Ook namen ze zeker twee grasmaaiers mee en gereedschap.

“Die gestolen materialen zijn ook vervelend. We zijn een armlastige kinderboerderij en draaien ieder dubbeltje om. Maar het dierenleed dat werd veroorzaakt, vond ik toch wel echt het ergste. Waarom doe je een dier zoiets aan?”, vertelt Jansen.

De duifjes maken het gelukkig wel goed, volgens het bestuurslid. Wel zijn ze hun ringen kwijt. Of dit was om ze mogelijk door te verkopen, weet hij niet.

'Hoe kun je?'
De diertjes zijn weliswaar levend teruggevonden, maar helemaal 'eind goed, al goed' is het wat het bestuur betreft nog niet. Jansen wil graag weten wie de daders zijn. "Hoe kun je dieren stelen en ze dan aan hun lot overlaten en ergens in een berm dumpen? Ik zal niet rusten tot dit soort volk opgepakt wordt”, zegt hij.

“Die beelden blijven dus ook gewoon online staan tot ze gevonden zijn. En als een rechter het er niet mee eens is, geeft hij me maar een taakstraf of zet hij me in de cel. Een boete zal ik niet betalen.”

Pauw doodgegooid
Begin dit jaar was er ook al verdriet op dezelfde kinderboerderij. Toen werd een pauw doodgegooid met ijsballen. Na dat incident werden bewakingscamera's opgehangen. En die camera's registreerden de recente diefstal van de duifjes.

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 12 augustus 2017 - 15:56
Auteur: Marjanka Oerlemans | Maaike Cnossen