NAC gaat bij rentree in de eredivisie hard onderuit tegen Vitesse

ARNHEM - NAC is het seizoen begonnen met een pittige nederlaag. In Arnhem verloor het kansloos van Vitesse: 4-1.


Vitesse was op alle fronten te sterker dan NAC, vanaf het eerste fluitsignaal. Na een half uur spelen keek de ploeg van trainer Stijn Vreven al tegen een 3-0 achterstand aan.

Na twee minuten maakte Thomas Bruns de openingstreffer, hij tikte de bal achter NAC-goalie Andries Noppert. Na twintig minuten spelen kwam Vitesse via Bryan Linssen op 2-0. De buitenspeler kreeg de bal uit de klets voor zijn voeten, hij twijfelde niet en schoot de tweede Vitesse-treffer binnen. Tien minuten later maakte Tim Matavz de 3-0, hij kopte raak.

In de rust greep Vreven in. Hij liet Arno Verschueren en Giovanni Korte in de kleedkamer achter, Karol Mets en Paolo Fernandes kwamen in het veld als vervangers. Met die wissels kreeg NAC iets meer grip op de wedstrijd, zonder dat het de bovenliggende partij was. Met nog twintig minuten op de klok bracht Thierry Ambrose NAC terug in de wedstrijd, de spits kopte een voorzet van Manu Garcia binnen.

De hoop op een puntje was al snel vervlogen, Milot Rashica maakte een kwartier voor het einde van de wedstrijd de 4-1. 

NAC-fans uit stadion gezet
In het Gelredome werd tijdens de wedstrijd een groep NAC-fans het stadion uitgezet. Dat gebeurde hardhandig. De groep had kaarten voor de eretribune. Eén NAC-fan is opgepakt.

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 12 augustus 2017 - 20:44
Auteur: Fabian Eijkhout