Willem II mist kansen en verliest van Excelsior [VIDEO]

TILBURG - Een compleet vernieuwd Willem II heeft zondag met 2-1 verloren van Excelsior. De Tilburgers speelden best aardig, maar misten veel kansen.

Maar liefst zeven nieuwelingen stonden aan de aftrap tegen Excelsior. Niet raar dus dat er nog wel eens iets mis ging. Maar de nieuwe spelers zorgden ook voor dreiging en creativiteit bij Willem II. Voetballend was het af en toe best oké wat de Tilburgers lieten zien.

Vizier niet op scherp
De dreiging kwam vooral via de vleugels. Spits Fran Sol kreeg een aantal prima voorzetten en was voor rust al een paar keer dichtbij. Zijn vizier stond echter net niet op scherp.

Totaal tegen de verhouding in werd het halverwege de eerste helft 0-1. Een knappe kopbal van Milan Massop verdween via de paal en keeper Wellenreuther in het doel.

ZIE OOK: Willem II 'heeft heel veel potentie' maar mist 'Nederlandstalige ervaring'

Slecht verdedigd
Ook na rust begon Willem II best aardig, maar na geklungel in de verdediging werd het snel 0-2. Zakaria El Azzouzi stond compleet vrij en kon probleemloos binnenschieten.Hands of niet?
Na een dik uur kwam er dan eindelijk een Tilburgs doelpunt. Fran Sol nam de bal aan met zijn schouder. Heel Excelsior schreeuwde dat het hands was, maar Sol knalde onberispelijk binnen: 1-2.

Willem II drong daarna flink aan. Hele en halve kansen waren er genoeg, maar de bal wilde er maar niet in. Excelsior beperkte zich vooral tot professioneel tijdrekken en een enkele counter. Dat was genoeg om de punten mee naar Rotterdam te nemen.

Vernieuwd elftal
Voor de supporters was het even wennen met al die nieuwe namen op het veld. Van de 'oude garde' stonden alleen Freek Heerkens, Jordens Peters, Fran Sol en Darryl Lachman in de basis.

Een van de opvallendste toeschouwers in het Koning Willem II Stadion was AZ-middenvelder Ben Rienstra. Hij is al medisch gekeurd en sluit na het weekend aan bij de selectie van de Tricolores.

print corrigeer
Publicatie: zondag 13 augustus 2017 - 14:23
Gewijzigd: maandag 14 augustus 2017 - 10:35
Auteur: Twan Spierts
Omroep Brabant

Oproep: 51.542646, 5.066701
Laat het ons weten!

reply retweet