Vrouw gedood met kokend water in Eindhovense zorginstelling: 'Totaal onverwacht'

EINDHOVEN - Een vrouw (44) uit Eindhoven is maandag overleden nadat een medebewoner haar zondag had overgoten met kokend water. De vrouw verbleef in de zorginstelling Landrijt in Eindhoven.

De vrouw overleed aan de gevolgen van haar brandwonden. De aanleiding voor het incident is nog onduidelijk. "Het gebeurde vanuit het niets. We hadden totaal geen vermoedens en konden dit niet zien aankomen", vertelt bestuursvoorzitter Anton Metske, van zorgkoepel Archipel.

Keuken
De verdachte is een 46-jarige man uit Eindhoven. De verdachte en het slachtoffer verbleven samen met zeven anderen op een afdeling waar patiënten met de ziekte van Huntington behandeld worden. Dat is een erfelijke ziekte die bepaalde delen van de hersenen aantast. Het incident gebeurde in de gezamenlijke keuken.

De man is aangehouden op verdenking van doodslag en is voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij blijft twee weken vastzitten. Justitie laat hem onderzoeken in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Onderzocht wordt in hoeverre de man toerekeningsvatbaar is.

Psychiatrisch verleden
De man heeft een psychiatrisch verleden en zat vrijwillig in de zorginstelling. De man stond eerder voor de rechter vanwege poging tot doodslag en mishandeling. Hij is toen volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard. 

Landrijt biedt specialistische zorg aan patiënten met dementie of een hersenaandoening. Het is gevestigd in het stadsdeel Woensel.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 18 augustus 2017 - 16:22
Auteur: Lobke Kapteijns | Raymond Merkx