Amerikaanse dag: Long Rib van 4 kg aan één stuk

EINDHOVEN - Niets is lekkerder dan een goed stuk vlees uit de Smoker. Zo kun je het echte Amerikaanse leven ervaren. Het neemt wat tijd in beslag maar zodra de rib op je bord ligt, is het op en top smullen.

Ingrediënten:

Kruidenmix
4 el grof zeezout
1 tl gemalen chilli peper
1 tl kaneelpoeder
1 tl kruidnagel poeder
 1 tl gemalen zwarte peper

Stap 1:
Doe de ingrediënten voor het kruidenmengsel in een kleine schaal en roer alles goed door elkaar. Bestrijk de rib met olie en wrijf ze gelijkmatig in met het kruidenmengsel. Leg dit een dag in de koelkast.

Stap 2:
Maak de Smoker klaar voor het braden, 100 tot 120 graden is voldoende.

Na 2 tot 3 uur mag het glazuur eroverheen, dit zijn de ingrediënten:  

60 gram zachte boter
1 el honing
1 el vers limoensap
5 tl fijngehakte knoflook
½ tl gemalen chilipeper
2 el grof zeezout
½ el gebroken zwarte peper
2 el bruine suiker
Scheut whisky

Doe de ingrediënten voor het glazuur in een kleine pan en roer alles tot een gladde pasta. Verhit de pasta op matig vuur en laat 2-3 minuten pruttelen.

Strijk de rib na 2 uurtjes in met het glazuur. Tip: neem een plantenspuitje gevuld met Geuze, appelsap en een beetje appelazijn. Dat werkt extra mooi.

Smullen maar!

print corrigeer
Publicatie: maandag 21 augustus 2017 - 15:06
Auteur: Jordy Graat