Scandinavische dag: Stokvis

EINDHOVEN - Omroep Brabant zit in de Scandinavische sferen. Voor vandaag, stokvis!

Ingredienten

- gedroogde stokvis (kabeljauw)
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- zout en peper
- dille of peterselie

Voorbereiding
Deze lekkere kabeljauw is gedroogd. Je moet ze zeker 35 uur weken in water en zo om de 8 uur het water even verversen. Dan de graten en de vinnen verwijderen en je kunt ermee aan de slag.

Dit moet je doen
Zet je oven vast aan op 180 graden. Doe wat olijfolie in de koekenpan en fruit er twee teentjes fijn gehakte knoflook in aan. Snij twee tomaten in blokjes en bak ze even mee.  Deze even met de achterkant van een vork  fijn drukken, zout en peper naar smaak erbij en alles op zacht vuur iets laten indikken. Ter garnering doe je er nog wat fijngehakte groene kruiden bij (dille, peterselie). 

De gekookte en van graten en vel ontdane vis goed laten uitlekken en in een vuurvaste schotel leggen. Giet de saus erover en zet het een half uurtje in de oven.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 22 augustus 2017 - 14:21
Auteur: Bob Schellens