'Lustknipper' opnieuw aangehouden, man sloeg nu toe in trein van Eindhoven naar Venlo

HELMOND - De Helmondse 'lustknipper' is dinsdag voor de vierde keer opgepakt. De 23-jarige man zou twee weken geleden het haar van een jonge vrouw hebben afgeknipt in de trein van Eindhoven naar Venlo. De man werd in februari, 2016 en 2015 ook al opgepakt. In juli kreeg hij nog een taakstraf opgelegd.

Het laatste slachtoffer ontdekte tijdens de treinrit dat een deel van haar haren afgeknipt was. Ze deed aangifte en de politie startte een onderzoek. De man is dinsdag aangehouden in zijn woonplaats. 

ZIE OOK: Fetisj of psychisch probleem: wat bezielt een lustkapper?

Meer slachtoffers
Meer vrouwen werden al het slachtoffer van de 'lustknipper'. Hij zou twee keer hebben toegeslagen op het station in Eindhoven. Vorig jaar maart probeerde hij het haar te knippen van een vrouw op de kermis in Helmond. Daarvoor werd hij ook aangehouden.

ZIE OOK: 'Lustknipper' opgepakt, sloeg al meerdere keren toe

De politie kwam er in februari ook al achter dat het om een oude bekende ging. In juni 2015 probeerde hij ook in een winkel aan de Demer in Eindhoven de haren van verschillende jonge vrouwen af te knippen. Toen werd hij ook aangehouden.

Man kreeg taakstraf
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vertelt dat de man op 11 juli werd veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur. De Helmonder zal zich nu opnieuw moeten verantwoorden voor de rechter. “Ik kan niet op voorhand zeggen dat hij nu zwaarder gestraft zal worden. Daar ga ik nu geen uitspraken over doen”, laat ze weten.

De man kreeg naast de taakstraf een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken opgelegd. Of hij nu daadwerkelijk de cel in moet, zal op de nieuwe zitting duidelijk worden. Die staat volgens de woordvoerder op 9 november gepland.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 23 augustus 2017 - 10:31
Auteur: Maaike Cnossen