Duitse dag: Leberknödelsuppe

EINDHOVEN - Iedereen die wel eens in Zuid-Duitsland of Oostenrijk op vakantie is geweest heeft vast wel kennis gemaakt met deze lekkere soep. Het is een bouillon met balletjes van orgaanvlees. Een soep die oorspronkelijk uit Beieren komt, maar ook elders vele vrienden heeft. Echt eens proberen als je tenminste van lever houdt.

Ingrediënten

  • 125 gram runderlever
  • 2 harde broodjes (Kaiserbrötchen)
  • lauw water
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 30 gram boter
  • 1 mespuntje oregano
  • 1 mespuntje marjolein
  • 1 mespuntje peterselie
  • 1-2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels paneermeel
  • peper
  • 1 ei
  • 1 liter goede runderbouillon

Dit moet je doen
Snijd de broodjes in kleine stukjes, overgiet ze met lauw water en knijp ze uit. Smoor de ui en de peterselie in de boter tot de ui glazig is. Draai de lever door de vleesmolen. Meng de gesmoorde ui en kruiden, het geweekte brood, de kruiden, de lever, het ei en de bloem goed door elkaar en laat het mengsel op een koele plaats opstijven. Draai er dan balletjes van ter grootte van een golfbal en laat die in de kokende bouillon in ± 15 minuten gaar worden. Guten Appetit!

print corrigeer
Publicatie: woensdag 23 augustus 2017 - 12:11
Auteur: Bob Schellens