Nederlandse dag: Konijnenbout op Hollandse wijze

EINDHOVEN - Een oerhollands recept. Beter dan dit kan het niet. Bier en een konijnenbout is in dit recept de beste combinatie en daar gaan we dus ook mee koken.

Dit heb je nodig:

  • Konijn
  • 1 paprika
  • 3 uien
  • Flesje trappist (bijvoorbeeld La Trappe Isid’or)
  • Knolselderij
  • Bleekselderij
  • Bloem
  • Kropsla
  • Peperkorrels
Dit moet je doen

Snijd het konijn in stukken en bak ze aan in de pan met de paprika en de uien. Als alles bruin is gooi je het flesje trappist erbij. Vul aan met water totdat het konijn onder staat. Doe hier peperkorrels bij en laat alles op een laag vuur stoven. Voeg grove stukken bleekselderij en knolselderij toe. Als alles gaar is en het vlees van het bot valt is het tijd om een simpele salade van kropsla met een vinaigrette te maken. Bind je stoofschotel op het laatst met een beetje bloem. Eet Smakelijk! 

 

 

print corrigeer
Publicatie: donderdag 24 augustus 2017 - 14:20
Auteur: Bob Schellens