Belgische dag: Paling in 't Groen

EINDHOVEN - De tweede vakantieweek starten we bij onze zuiderburen. Dit keer gaat onze culinair entertainer Peter Kesseler aan de slag met paling. We maken Paling in 't groen.

Voor dit recept hebben we natuurlijk paling nodig. Maar er is meer.

Benodigdheden
1 kilo paling
80 gram boter
4 sneden witbrood
2 eidooiers
2,5 dl witte wijn
1 citroen
100 gram zuring
dragon
100 gram spinazie
peterselie
tijmpoeder
salie
laurierpoeder
zout, peper

Dit moet je doen
Was en hak wat peterselie, dragon en salie fijn. Was de zuring en de spinazie en hak ze grof. Maak de palingen schoon en snij ze in moten van 7 cm.

Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de paling. Zet het vuur klein en voeg zuring en spinazie toe. Laat deze zachtjes smelten. Als ze een soort puree vormen, voeg je de wijn toe samen met de tijm, laurier, gehakte peterselie, dragon en salie.

Breng alles op smaak met peper en zout en laat het 15 minuten smoren.

Snij de sneetjes witbrood doormidden en bruineer ze in boter bruin. Houd ze warm. Klop de dooiers los met een beetje van de warme saus en voeg dit mengsel dan bij de rest van de saus die nu niet meer mag koken.

Leg de stukken paling op de croûtons, geef er wat van de zeer dikke saus over en serveer.

print corrigeer
Publicatie: maandag 28 augustus 2017 - 15:09
Auteur: Daisy Schalkens