Hevige regenval en windhozen veroorzaken veel schade en overlast

EINDHOVEN - De hevige regenval en het stormachtige weer van woensdagavond zorgen op veel plekken in Brabant voor overlast. Op de Julianastraat in Deurne waaiden door een windhoos verschillende grote bomen om. Ook in Cuijk viel een boom om aan het Hermelijnkwartier. De brandweer moest andere bomen in de straat omzagen. Ook de putten liepen daar over. De brandweer probeerde de putdeksels weer op hun plek terug te krijgen.

Ook in Uden, Boekel en Bladel knakten verschillende bomen om. De brandweer was urenlang bezig op om de wegen weer vrij te maken.

Boom op auto's
Op de meeste plaatsen leverden de omgevallen bomen vooral ongemak en veel werk voor brandweermannen op. Op de Schout van Drunenstraat in Vlijmen brak een grote tak van een boom af en kwam op twee auto's terecht. Een van de auto's liep hierbij schade op. 

In Oss was de brandweer druk bezig met iets anders dan het omzagen van bomen, daar liepen namelijk verschillende kelders onder water.


De hevige regenbuien hebben verschillende straten in Brabant onder water gezet. De Ringbaan West in Tilburg, bijvoorbeeld. Auto's moesten vol in de remmen toen ze het water inreden. Over een stuk van honderd meter stond het water tot aan de stoeprand. 

Hagel
Op andere plekken in de provincie, bijvoorbeeld in Wanroij, was er zelfs sprake van hagel.

In Bladel was het helemaal raak, inwoners hadden het over heus noodweer. Onweer, hagel én flinke windstoten zorgden ervoor dat de takken van de bomen af vielen.

Aan de Zwartakkers tussen Reusel en Bladel werd een compleet maisveld vernield doordat vijf bomen op rij hier omwaaiden. De brandweer van Bladel en Reusel-De Mierden zijn uren in de weer geweest om de wegen weer vrij te krijgen.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 30 augustus 2017 - 20:18
Auteur: Rebecca Seunis