Monique en Wendy spreken voor het eerst de Jubel van Zundert uit: 'Dit voelt als een eer'

ZUNDERT - Het is het meest legendarische moment van het bloemencorso: de Jubel van Zundert. Het moment dat je als wagenbouwer mag stoppen en hebt gewonnen. Jarenlang hadden Ton Biemans en Koen Schyfens de eer om dit te doen. Dit jaar nemen Monique Roovers uit Oosterhout en Wendy Jongeneelen uit Wouw het over. Vijf vragen aan Wendy over de Jubel van Zundert.


 Wat vind je ervan dat je de Jubel van Zundert mag doen?
“Het voelt als een eer. We volgen twee mannen op die heel erg gewaardeerd werden. Dat maakt het tegelijkertijd ook weer spannend. Er zijn morgen veel ogen op ons gericht.”

Hoe hebben jullie je hierop voorbereid?
“Het was best wel lastig om ons goed voor te bereiden. Monique en ik hebben allebei een theaterachtergrond. Daar repeteer je heel vaak. Presenteren is toch een ander vak. Het hangt echt van het moment af. We hebben wat dingen afgesproken met elkaar, zoals wanneer iemand aan de beurt is met lezen.”

Hebben jullie de Jubel al geoefend?
“Nee, die hebben we nog niet geoefend. Zondag zal de eerste keer zijn dat we hem roepen, maar wees gerust: die zit er wel in.”

Hoe staat het met de zenuwen?
“Ik ben zeker zenuwachtig. Wat daarbij helpt is een goede voorbereiding. Zo gaan we vandaag nog een keer oefenen: alle teksten doornemen, zorgen dat het goed op papier staat en dat je een overzichtelijke map hebt. Voordat ik het podium op ga, neem ik altijd even een momentje voor mezelf en adem ik drie keer goed in en uit. Daarna is het knallen.”

 Heb je er zin in?
“Ik heb er erg veel zin in. Afgelopen week mochten we een kijkje nemen bij de wagens. Het is echt heel bijzonder om die allemaal te zien. Al het werk en het bloed, zweet en tranen wat iedereen erin stopt, maakt het nog specialer. Ik ben erg benieuwd hoe de wagens er morgen uit zien. Ik ga er zoveel mogelijk van proberen te genieten.”

Omroep Brabant zendt zondag het Bloemencorso vanaf 13.45 live uit.

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 2 september 2017 - 17:38
Auteur: Melissa Zevenbergen