40-jarig huwelijksfeest op Lanzarote eindigt in drama: woonboerderij door brand verwoest

BOEKEL - Diny en Gerard Wassenberg vierden hun 40-jarig huwelijk op Lanzarote toen ze zondagavond op de buurt-Whatsappgroep lazen dat hun huis aan het Leurke in Boekel in brand stond. Het echtpaar was met hun dochters, aanhang en kleinkind op Lanzarote. Een van de dochters woonde met haar man en baby van acht maanden ook in de boerderij.

Volgens Arie Wassenberg, een broer van Gerard, is het een geluk bij een ongeluk dat de familie op vakantie was: "We moeten het maar positief proberen te bekijken."

Maandagavond komt de familie vervroegd terug van de Canarische Eilanden. Ze kunnen bij Arie en zijn gezin overnachten: "Ze hebben niets meer", zegt hij. Ondertussen is Arie ook al op zoek naar een andere woning voor de slachtoffers van de brand: "Ik heb er al drie gevonden".

Enorme belangstelling
Een beveiligingsbedrijf bewaakt de grotendeels afgebrande woningen in de boerderij. De publieke belangstelling is ook daags na de brand groot, zegt de beveiliger: "Als ik hier een kraampje met eten en drinken had gehad, dan had ik goede zaken gedaan". Veel fietsers stoppen even bij de boerderij om de schade met eigen ogen te zien.

De dieren bij de boerderij zijn maandagmorgen door familie opgehaald voor verzorging. Wat de oorzaak van de brand was, dat is nog onbekend. De beveiliging voorkomt dat nieuwsgierigen op het erf komen:  "De muren staan op instorten, dus daar mag je van de brandweer niet te dichtbij komen." Bovendien wordt er bij afgebrande huizen vaak van alles gestolen, zo weet de beveiliger uit ervaring.

print corrigeer
Publicatie: maandag 4 september 2017 - 16:00
Auteur: Rene van Hoof