Voor 25.000 euro aan sekspoppen gestolen: ‘Alleen de banken hebben ze laten staan'

BREDA - Voor Niels van der Voort was het een van de heftigste weken uit de geschiedenis van zijn bedrijf Mytenga. De exclusieve seksshop werd vrijdag volledig leeggeroofd. De dieven namen voor zo’n 25.000 euro aan sekspoppen mee.

“Alleen de banken hebben ze laten staan”, zegt Van der Voort tegen Omroep Brabant. “Alle poppen zijn weg. Zelfs de oude waterkoker en een spiegelreflex fotocamera van zes jaar oud hebben ze meegenomen.” Zo was de showroom van het Bredase bedrijfje van de ene op de andere nacht leeg.

Op maat gemaakt
De goedkoopste sekspoppen in de webshop beginnen vanaf dertig euro voor een eenvoudige opblaaspop. Maar de prijs kan aardig oplopen bij op maat gemaakte levensechte sekspoppen, waar je een paar duizend euro voor betaalt. Zo liep de schade voor het bedrijf op tot zo’n 25.000 euro.

“De dieven kunnen het waarschijnlijk moeilijk slijten omdat het zo exclusief is”, zegt Niels. “Een van de poppen was al helemaal op maat gemaakt en lag al klaar voor onze klant. Dat kunnen ze niet zo maar ergens in Nederland verkopen. Ik denk dat ze daarmee toch echt naar het buitenland moeten. Mensen weten dat het gestolen spul is.”

Rompslomp
Een leeggeroofde winkel betekent voor Niels onder andere dat hij geen klanten meer kan ontvangen in de showroom. Toch is het voornamelijk de rompslomp die hem nu bezighoudt. “Gelukkig zijn we goed verzekerd en krijgen we alles vergoed. Het is vooral veel administratief gedoe. Maar we hebben de beveiliging nu flink opgekrikt en we gaan minder in de showroom plaatsen.”

print corrigeer
Publicatie: woensdag 6 september 2017 - 17:32
Auteur: Edwin Vossen