Perfect voor dit druilerige weer: doperwtensoep

EINDHOVEN - Is de zomer dan nu toch écht voorbij? Als we vrijdag op het weer af moeten gaan, zou je dat wel zeggen. Dit druilerige weer vraagt om een lekker soepje. En omdat het voor snert nog te warm is, maakt culinair entertainer Peter Kesseler een lichtere variant: doperwtensoep.

Voor dit recept gebruikt Peter gewoon doperwten uit de diepvries. Wel zo makkelijk.

Dit heb je nodig

- zak diepvriesdoperwten
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter kippenbouillon of groentebouillon
- scheutje kookroom

Dit moet je doen

Zet een soeppan met een beetje olie op het vuur. Snipper de sjalot en pel de knoflook en snij deze ook fijn. Fruit de ui en knoflook aan in de pan. Doe de doperwten erbij en laat die even bakken. Doe vervolgens de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook alles tot totdat de erwten helemaal zacht zijn.

Doe het scheutje room erbij en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep.

Nu kan het variëren beginnen. Deze soep is de basis. Je kunt er munt doorheen snipperen. Of garnaaltjes toevoegen met een klein beetje zure room. Wat ook lekker is, is boerenkool fijnsnipperen en door de soep roeren. Of pureer eens wat avocado's mee.

Kortom, genoeg variaties mogelijk. Eet smakelijk.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 8 september 2017 - 15:20
Auteur: Daisy Schalkens