Jongen geschopt en geslagen door grote groep jongens in Breda

BREDA - Een jongen is donderdagmiddag flink te grazen genomen door een grote groep jongens. De vechtpartij in de wijk Hoge Vucht in Breda werd gefilmd door vele omstanders. Het filmpje kwam op Facebook en werd massaal bekeken en gedeeld.

'Lekker Nordin, lekker Nordin, lekker Nordin!' Nordin wordt flink aangemoedigd door zijn vrienden om door te slaan. Ondertussen wordt het slachtoffer nog door vijf andere jongens geslagen en geschopt. Als hij op de grond valt, wordt er niet gestopt, maar gaat het door.

Dan komt er een andere jongen die ervoor zorgt dat het slachtoffer enigszins tot rust kan komen. Er wordt nog wat heen en weer geroepen, andere jongens geven nog een trap na.

'Scan zijn hoofd'
Op het filmpje is goed te zien hoe het slachtoffer is toegetakeld. De maker van het filmpje zegt nog: 'wow, check zijn hoofd! Wow, dik. Scan zijn hoofd.' Daarna valt de groep uit elkaar en komt er een oudere man in beeld. Die roept dat er gestopt moet worden.

De filmer zoekt Nordin na de vechtpartij nog even op en complimenteert zijn vriend. 'Je gaf hem vuisten maat', klinkt het bewonderend.  

De deler van het filmpje roept op geen namen te noemen op Facebook, maar te melden in een persoonlijk bericht. Volgens de deler gaat de politie er mee aan de slag. Nadat het filmpje massaal is bekeken en gedeeld, is het offline gehaald.


Een woordvoerder van de politie laat weten de zaak zorgvuldig te onderzoeken. Ze willen eerst een goed beeld krijgen van alle betrokkenen en hun rol in de vechtpartij. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 9 september 2017 - 11:38
Auteur: Redactie