Zijspancrosser Etienne Bax heeft wereldtitel voor het grijpen: 'Nu moeten we het afmaken'

RUDERSBERG - Zijspancrosser Etienne Bax heeft zondag geen steken laten vallen in de jacht op de wereldtitel. De coureur uit Bergeijk bleef in de GP van Rudersberg zijn Franse rivaal Valentin Giraud tweemaal voor en pakte de dagzege. "We gaan volgende week van start om te winnen."

Dankzij de dubbelslag sloeg Bax een gat van 35 punten met Giraud en kreeg hij zijn zin: hij kan komende week in het Nederlandse Markelo de beslissende slag slaan.

LEES OOK: Etienne Bax kan zondag wereldkampioen worden: 'Liever nog niet' [VIDEO]

"Daar ben ik op zich heel blij mee, maar ik had vandaag ook niet in de remmen geknepen als we op één of andere manier kampioen hadden kunnen worden. Daar moet je niet mee wachten. Maar het geeft wel extra motivatie als je weet dat je in Nederland gesteund wordt door heel veel mensen uit je omgeving", aldus Bax, die rondreed op pijnstillers vanwege tandpijn.

"We gaan volgende week van start om te winnen. Niet om precies genoeg punten te halen. Als Giraud wint, hoef ik maar één achtste plaats te halen, dus in principe moet het lukken. Er kan van alles gebeuren in deze sport, maar ik ga niet uit van een doemscenario. We rijden goed en zitten goed in ons vel."

"Of ik deze week iets anders ga doen dan anders? Nee, Etienne Bax gaat doen wat 'ie altijd doet, behalve dat ik maandgochtend om vijf voor negen bij de tandarts zit", klinkt het lachend.  

print corrigeer
Publicatie: zondag 10 september 2017 - 17:19
Auteur: Jesse van Kalmthout