Verwondingen van slachtoffer van wraakvader Mario Haazen onder de loep in extra onderzoek

DEN BOSCH - Er moet een onderzoek komen hoe wraakvader Mario Haazen begin dit jaar de belager van zijn dochter met een schep te lijf ging. Dat heeft het gerechtshof van Den Bosch dinsdag besloten. Haazen sloeg in januari Jack S. in elkaar omdat hij zijn dochter lastig viel. Hij werd veroordeeld tot tien maanden cel, maar het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep.

Haazen mishandelde Jack S. omdat deze man achter zijn dochter aan zat. Zijn dochter dacht dat ze via Facebook een leuk 17-jarige vriendje had ontmoet. In werkelijkheid was het de 47-jarige Jack S. Deze tbs'er vroeg het meisje om naaktfoto's, stuurde haar chocolade en rozen en probeerde met haar af te spreken.

LEES OOK: Slachtoffer van Mario Haazen viel meer meisjes lastig

Na een klopjacht van twee weken kwam Haazen de tbs'er tegen op de Grote Beek in Eindhoven. Hij sloeg hem in elkaar, vermoedelijk met een sneeuwschuiver. S. liep sneeën op aan zijn been en hoofd en brak beide onderarmen. Hij lag maanden in het ziekenhuis. Tijdens de twee weken durende zoektocht zou Haazen meerdere keren met de politie gebeld hebben dat ze S. moesten komen oppakken.

LEES OOK: 'Wilde alleen dochter beschermen', zes jaar geëist tegen vader die belager kind zwaar mishandelde

Het Openbaar Ministerie wilde Haazen veroordelen voor poging tot moord en eiste destijds zes jaar cel. De rechtbank vond alleen mishandeling bewezen. Er komt nu een onderzoek of de verwondingen van S. ontstaan zijn door een val of door het slaan met een schep.

Eind oktober gaat de rechtszaak verder.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 12 september 2017 - 16:14
Auteur: Jos Verkuijlen