Gezocht: koper voor een dertien meter lange Amerikaanse Greyhound-bus

SCHIJNDEL - In een loods in Schijndel wacht hij op een nieuwe eigenaar: een ruim dertien meter lange Amerikaanse Greyhound-bus uit 1954. De bus staat te koop op een internationale veilingsite. Tot nu toe heeft niemand een bod gedaan. Wie 50.000 euro of meer wil bieden, mag de bus hebben.

Spartaans, zo ziet de besturing van de Greyhound eruit. Een groot stuur en wat knopjes en metertjes. "Het rijdt inderdaad niet gemakkelijk. Alleen de draaicirkel is al enorm groot", zegt eigenaar Eric van den Broeke.

De afgelopen drie jaar is de bus gebruikt voor evenementen. Maar nu wil Eric van de bus af. "Het is tijd voor wat anders."

Van een oud vrouwtje
Eric denkt dat de bus uiteindelijk door iemand uit het buitenland wordt gekocht. "In Nederland hebben ze het wel gezien", zegt hij. 

Ondanks dat er nog geen bod is gedaan, verwacht Eric dat het wel goed komt. "Hij is van een oud vrouwtje geweest en in prima staat", zegt hij met een lach.

De bus is vooral geschikt voor bedrijven of evenementen om mensen mee te ontvangen. Er zit een koelkast en een geluidsinstallatie in. Ook is er een uitklapbaar hydraulisch podium. Vorig jaar werd de bus nog gebruikt bij het 40-jarig jubileum van Omroep Brabant.

Niet geschikt als camper
Voor particulieren is de bus niet interessant, denkt Eric. "Als camper is hij echt veel te groot, die past hier niet op een camping."

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 12 september 2017 - 16:21
Auteur: Rene van Hoof