Vrouw gewond bij steekpartij in Breda: 'Ze lag helemaal bebloed op de grond'

BREDA - Op de Merwedestraat/Rijnstraat in Breda is woensdagochtend een 31-jarige vrouw neergestoken. Ze raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Buurtbewoners zagen het slachtoffer bebloed in de deuropening van haar flat liggen.

De vrouw deed rond 09.30 uur de deur open nadat er werd aangebeld. Een voor haar onbekende man drong hierop de woning binnen en stak haar met een mes in het lichaam. De dader, een blanke man met vermoedelijk tatoeages op het lichaam, vluchtte vervolgens weg in een kleine, gele auto.

"Ik zag de politie keihard aan komen rijden. Dus ik ging naar buiten en zag dat de vrouw helemaal bebloed, bij haar buik, op de grond lag en om hulp riep", vertelt een vrouw uit de buurt. "Omstanders hebben meteen de politie en ambulance gebeld."


De politie meldde eerst dat de vrouw zwaargewond was geraakt, maar haar verwondingen blijken achteraf mee te vallen.

Dader op de vlucht
De dader is nog op de vlucht. De politie startte direct een onderzoek en zette de omgeving rondom de woning af. De recherche verrichtte een sporenonderzoek. Ook werd er een buurtonderzoek gehouden om meer informatie in te winnen. Het onderzoek naar de toedracht is nog in volle gang.

Het is niet duidelijk of het slachtoffer en de man elkaar kennen. "Het is in ieder geval niet haar eigen man, want die is niet blank", zegt de buurtbewoonster.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 13 september 2017 - 09:56
Auteur: Maaike Cnossen