Geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij grote brand destructiebedrijf Rendac

SON - Bij destructriebedrijf Rendac aan de Kanaaldijk Noord in Son woedde sinds woensdagmiddag een grote brand. Iets voor negen uur liet de brandweer weten dat de situatie onder controle was. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

In een hal van het bedrijf stond olie en vet in brand. De brandweer had moeite om de brand onder controle te krijgen. Er werden vier brandweerwagens ingezet.Dichte rook
Vanwege de hitte en de dichte rook was het voor brandweerlieden moeilijk werken. Bij hoge temperaturen mogen de brandweermannen maar korte tijd naar binnen. "Je raakt dan snel vermoeid, dus je moet om de zoveel tijd naar buiten om bij te komen", vertelt de woordvoerder.

Rond tien voor negen woensdagavond was de situatie onder controle. De brandweer was nog lang bezig met de nacontrole. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


Andere branden
Bij Rendac worden dierlijk restmateriaal en kadavers vernietigd. In november 2013 en december 2015 woedde ook brand bij het bedrijf.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 13 september 2017 - 13:15
Auteur: Frances Vermeeren