Zedenzaak Bavel schokt inwoners: 'Je verwacht dit niet in een klein dorp'

BAVEL - De zedenzaak rond de 19-jarige man uit Bavel die woensdag naar buiten kwam, komt hard aan in de gemeenschap. Inwoners van het dorp raken er niet over uitgesproken. "Ik kan het me niet voorstellen dat mensen van die leeftijd daar mee bezig zijn", zegt een vrouw uit de buurt.

De verdachte zit al drieënhalve maand in voorarrest nadat hij via internet en apps naaktfoto’s zou hebben opgeëist van tientallen jonge meisjes. Bij zeker één meisje leidde het tot verkrachting, bij een ander meisje tot ontucht.

Vraagtekens
"Vreselijk zeg, ook voor de ouders, daar schrik ik heel erg van". De vrouw heeft zelf ook een zoon van ongeveer dezelfde leeftijd als de verdachte. "Hij zit ook vaak op zijn computer. Daar kijken wij als ouders regelmatig in. Dan denk ik: hebben de ouders van de verdachte van zijn praktijken niets mee kunnen krijgen?", vraag ze zich af.

ZIE OOK: 19-jarige scholier vast voor verkrachting en ontucht met minderjarige meisjes

Een jongeman uit Bavel heeft wel een idee hoe de verdachte te werk ging. "Er zijn natuurlijk mensen die heel goed andere personen kunnen manipuleren", vertelt hij. "Misschien worstelde hij al heel lang met een psychisch probleem en is er niet optijd aan de bel getrokken om iets aan zijn gevoelens te doen."

De inwoner denkt dat de verdachte uiteindelijk de spanning opzocht en de meiden onder druk heeft gezet. "En dan doen ze dingen waarvan ze eigenlijk wel weten wat de risico's zijn."

Naaktfoto's
Niemand had verwacht dat Bavel zou worden getroffen door de zedenzaak. "In zo'n klein dorp als Bavel gebeurt niet zo heel erg veel, Als dit soort dingen naar buiten komen, dan verwacht je dat echt niet", laat de Bavelnaar weten.

"Maar je kunt tegenwoordig zo makkelijk foto's sturen. Je moet goed nadenken wat je doet. Dus geen naaktfoto's sturen, want het staat zo op internet", is zijn advies.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 13 september 2017 - 16:04
Auteur: Robert te Veele