'Leen Bakker stuntte al eerder met spotgoedkope hoogslaper'

BREDA - Woonwarenhuis Leen Bakker heeft ook vorig jaar op zijn webshop een hoogslaper tegen een bodemprijs aangeboden en die ook geleverd. Dat zegt Chizki Loonstein van het Amsterdamse juridisch adviesbureau Aliter Melius. In Breda diende maandag het kort geding dat hij namens zo'n 600 klanten had aangespannen tegen Leen Bakker. Het bedrijf ontkent dat er eerder is gestunt met een hoogslaper.

In totaal 39.605 klanten bestelden eind juli op de webshop van Leen Bakker 60.928 hoogslapers voor 24,95 euro, die was afgeprijsd van 319 euro. Het aantal bestellingen ging vooral hard toen de aanbieding werd gedeeld op de sociale media.

Systeemfout
Volgens de woonwinkelketen uit Raamsdonksveer ging het om een systeemfout op de website. Maar volgens Loonstein stunt Leen Bakker wel vaker met bodemprijzen, vorig jaar zelfs met hetzelfde product. Bij de rechtszaak werden e-mails overlegd van de factuur waaruit dit blijkt. De klanten die eind juli hun bed bestelden eisen dat Leen Bakker ook nu levert.

Loonstein probeerde begin augustus om met Leen Bakker tot een regeling te komen, maar dit mislukte. De rechter in Breda doet over twee weken uitspraak.Met vertrouwen
Een woordvoerder van Leen Bakker wil niet inhoudelijk reageren op de rechtszaak, behalve dan dat het bedrijf zich niet herkent in de beschuldiging van Loonstein en dat het de uitspraak van de rechter met vertrouwen tegemoet ziet.

print corrigeer
Publicatie: maandag 18 september 2017 - 14:34
Auteur: Raoul Cartens