Discussie over stallen van fietsen laait op, hele flat wint fietsen in Postcode Loterij

TILBURG - Bewoners van de Tilburgse woontoren Westpoint discussiëren al een tijdje over de plek waar ze hun fiets mogen stallen. Bijna waren ze het met elkaar eens, totdat opeens de hele flat gekleurde fietsen won in de Postcode Loterij.

“Dat is wel heel toevallig. Het is bijna ironisch”, zegt bewoner Arnold Verplancke lachend. Het is ook wel een beetje gek. In november zou er duidelijkheid komen over een discussie die al langer loopt. De vraag is waar bewoners hun fiets mogen neerzetten, in de fietsenstalling of toch ook op de grote autoparkeerplaatsen van het flatgebouw.

“Sommige bewoners vinden het plaatsen van fietsen op de parkeerplaats behoorlijk rommelig. We zouden er tijdens de jaarvergadering in november een besluit over nemen.”

Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen?
De discussie leek bijna ten einde, maar toen viel de hele woontoren opeens in de prijzen bij de Postcode Loterij. Iedere bewoner met een lot wint plots een gekleurde fiets. Sommige mensen spelen zelfs met twee loten mee en winnen daarom twee fietsen.

“Het lijkt me wel gezellig, al die kleurtjes in de flat”, zegt Arnold. “Maar met tweehonderd appartementen kunnen het een behoorlijk aantal fietsen worden. Ik doe er niet aan mee, dus ik heb er niet heel veel last van.”

Fiets doneren
Om ervoor te zorgen dat de prijsfietsen niet een complete chaos in de flat opleveren, is er nu een speciale actie op touw gezet om de rijwielen te doneren aan het goede doel. “Er zijn mensen in het gebouw die al jaren niet meer fietsen en die winnen nu een fiets. Wat moet je er dan mee?”, vraagt Arnold zich af.

“Daarom zijn we met deze actie gekomen. Als iemand denkt: ‘Joh, die heb ik niet nodig’, geef je fiets dan aan het goede doel. Dan maak je er nog iemand blij mee." Een andere oplossing is dat bewoners de fietsen in hun eigen berging zetten in plaats van in de fietsenstalling.

De fietsen van de Postcode Loterij zijn momenteel nog niet bezorgd maar op de website roept de Vereniging van Eigenaren (VvE) bewoners op om hun fiets te doneren.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 19 september 2017 - 22:48
Auteur: Edwin Vossen