Amateurs van Achilles '29 knikkeren NAC uit de beker

GROESBEEK - NAC heeft woensdagavond een stevige nederlaag geleden. In Groesbeek verloor de ploeg uit Breda met 4-3 van amateurclub Achilles '29. En daarmee is NAC al in de eerste ronde van de KNVB-beker uitgeschakeld.

In het begin van de wedstrijd leek er voor NAC nog geen vuiltje aan de lucht. In de zevende minuut van de wedstrijd scoorde Rai Vloet het eerste doelpunt. De eerste tik van tegenstander Achilles kwam in de veertiende minuut. Middenvelder Imran Oulad Omar schoot de gelijkmaker binnen.


NAC op voorsprong voor rust

Lang om van de gelijke stand te genieten, kreeg de club uit Groesbeek niet. Na een klein half uur spelen maakte NAC-middenvelder Karol Mets de 1-2. En daarmee ging de ploeg uit Breda met een positief gevoel de kleedkamers in.

Maar na rust ging NAC volledig het schip in. In een kwartier tijd kregen de Bredanaren drie doelpunten om hun oren. In de zestigste minuut schoot Achilles ’29 zich met een strafschop terug in de wedstrijd. Slechts vijf minuten later kregen ze de 3-2 om de oren. Een kwartier voor tijd viel de 4-2.

Rode kaart
De frustratie op het veld aan de kant van Breda nam toe. Vloet, die eerder nog scoorde, moest drie minuten voor tijd met een rode kaart vertrekken. In blessuretijd deed NAC nog iets terug via nieuwkomer Enevoldsen.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 20 september 2017 - 21:45
Auteur: Edwin Vossen