Menno Bouhuijzen gaat NAC vertegenwoordigen in de E-Divisie: 'Ik kan goed bier drinken'

BREDA - Menno Bouhuijzen gaat NAC als eSporter vertegenwoordigen in de E-Divisie. Hij streed vrijdagmiddag met vijftien andere kandidaten om dé eSporter van NAC te worden.

Omdat de voetbalclub is gepromoveerd naar de eredivisie, moet er ook een gamer geleverd worden aan de E-Divisie. Opmerkelijk genoeg heeft de kwaliteit van de speler niet de hoogste prioriteit. Maar geen paniek, want Bouhuijzen heeft de juiste skills op zak. "Ik kan goed bier drinken."

De zestien kandidaten die een gooi deden om eSporter van NAC Breda te worden, moesten natuurlijk best aardig het voetbalspel FIFA kunnen spelen. Maar heel goed, nee, dat hoefde nu ook weer niet. NAC vond het belangrijker dat het karakter van de gamer goed past bij wat de club wil uitdragen. Om de juiste speler achter de spelcomputer te krijgen, namen alle kandidaten het vrijdagmiddag op tegen een bestaande eSporter uit de E-Divisie. Daarnaast moesten de kandidaten door een soort ballotagecommissie.

'Ruk indruk'
"We hebben erop gelet of iemand een echte NAC-supporter is. Je wil iemand hebben die binding heeft met de club", vertelde Levien de Boer. De supporter van de B-Side Rats was het hoofd van de ballotagecommisie. "Je wil als club geen ruk indruk maken. De eSporter verkoopt tenslotte wél de club. Of het een goede eSporter is, maakt mij geen zak uit." En lachend: "Maar ik denk dat NAC dat wel belangrijk vindt. "

Supporters van de website B-side Rats mochten - aan de hand van interviews - beoordelen of de eSporter wel bij de club zou passen.

Dat is belangrijk, benadrukte NAC-woordvoerder Jasper Saeijs. "Onze eSporter moet affiniteit hebben met NAC, weten waar de club voor staat en wat de club belangrijk vindt. We zijn op zoek naar iemand die een beetje humor heeft, uit de regio komt, een echte Brabander is en een goed uithangbord is voor NAC."

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 22 september 2017 - 15:58
Auteur: Ronald Strater