FC Eindhoven is ‘niet thuis’ en dus wint FC Den Bosch

EINDHOVEN - Voor het eerst in acht jaar won FC Den Bosch (1-0) weer eens in Eindhoven. Dat was een beetje tegen de verhouding in, hoewel niet iedereen het daarmee eens was.

Heel hoog was het niveau niet vrijdagavond in het Jan Louwers Stadion. Om het aantal keren onnodig balverlies te tellen, had je veel handen nodig.

Tevreden trainers
Toch waren beide trainers na afloop, tot op zekere hoogte, tevreden. FC Den Bosch-trainer Wil Boesen vond dat zijn ploeg goed speelde en verdiend had gewonnen. Hij prees vooral de strijdlust en vond dat Den Bosch zelfs ruimer had moeten winnen. Dan had ook gekund, want Den Bosch liet in de slotfase een paar kansen liggen, maar verder hadden de Bosschenaren niet heel veel in te brengen.

FC Eindhoven had het grootste deel van de wedstrijd het overwicht, maar de aanvallers hadden hun vizier niet bepaald op scherp staan. Eindhoven-trainer Wilfred van Leeuwen vond dat zijn ploeg prima speelde, op het afmaken na dan. “Als je ziet hoeveel procent we de bal hebben gehad en hoe dominant we gespeeld hebben. Dan krijg je 15, 16 voorzetten in de tweede helft. Daar zijn we gewoon niet thuis. En dat is slecht.”


Van Son is wél blij
Teleurgesteld dropen de Eindhoven-spelers na afloop af. De enige speler uit de regio Eindhoven die na afloop wél lachte was Jens van Son. De middenvelder uit Valkenswaard, die jaren voor FC Eindhoven speelde, was vrijdag als speler van FC Den Bosch terug op z’n oude nest.

“Je weet hoe het gaat", lacht Van Son. "Als je hier verliest hoor je dat nog lang van veel bekenden. En nou kan ik ze terugpakken.”

Gebroken hand?
Maar ook voor Van Son is er wellicht slecht nieuws. Zijn hand klapte dubbel tijdens een duel en is flink gezwollen. “Hij doet aardig pijn, dus ik ga gauw een foto laten maken. Ik ben geen dokter, maar ik weet wel dat ie een beetje knakt af en toe. Dus fijn is anders.”

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 22 september 2017 - 23:00
Auteur: Twan Spierts