Fans van FIFA 18 spelen hun eerste potjes in het Philips Stadion

EINDHOVEN - Het luik van de kassa in de PSV-fanshop ging donderdagavond om klokslag twaalf uur open. Vanaf dat moment was de populaire voetbalgame FIFA 18 te koop. Ruim 250 fans kwamen naar de speciale FIFA-avond in het Philips Stadion.

Vanaf tien uur stonden de tv's klaar voor de diehard-fans van het spel. Iedereen mocht tien minuten spelen. Na die tien minuten kwamen de meeste jongens en mannen met een brede grijns van hun kruk af. "Ik wilde het spel echt graag spelen dus daarom zijn we hier", vertelt een jongen.
Speciaal hoesje
Niet alleen het spel was voor velen een reden om naar het Philips Stadion te komen. Bij FIFA 18 kunnen de fans namelijk een speciaal PSV-hoesje krijgen. Die is alleen maar te koop in de shop van PSV.

"Het is het eerste jaar dat we deze samenwerking hebben met EA Sports en daarom wilden we iets speciaals doen voor de fans. Daarom hebben we deze avond georganiseerd", legt Guus Pennings van PSV uit.


E-sporter
Tussen al die gamende jongens zat één bekend gezicht als het om eSports gaat. Romal Abdi, eSporter van PSV, speelde ook een paar potjes. Wat het spel zo bijzonder maakt? "Het is moeilijk uit te leggen, maar het spel is zo realistisch en dat gevoel dat je krijgt als je het speelt is geweldig. Maar daarvoor moet je het spelen."

Wie denkt dat de eSporter tot de volgende ochtend speelt, heeft het mis. "Ik heb al een hele dag gespeeld, dus ben echt moe. Ik ga straks gewoon lekker slapen."

LEES OOK: NAC'er Bodi Brusselers is de slechtste speler in FIFA 18

Beste PSV'er
Jeroen Zoet is met 79 punten de beste PSV'er in FIFA 18. Hirving Lozano en Marco van Ginkel volgen de goalie op de voet, ze hebben allebei 78 punten. Bij Willem II is Jordens Peters de beste speler in de computergame, de verdediger heeft 73 punten. Ben Rienstra (71) heeft daarna de hoogste rating.

Ajacied Hakim Ziyech is de beste speler uit de eredivisie in FIFA, hij heeft 81 punten.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 29 september 2017 - 01:32
Auteur: Daisy Schalkens