Zoon (13) steekt moeder neer in Den Bosch, vrouw zwaargewond naar ziekenhuis

DEN BOSCH - Aan het Hinthamerbolwerk in Den Bosch is vrijdagmiddag een vrouw neergestoken. De politie heeft haar 13-jarige zoon als verdachte opgepakt. Buurtbewoners schoten de gewonde vrouw te hulp. "Als we het mes niet hadden afgepakt had de vrouw het niet overleefd."

De steekpartij gebeurde in een appartement. Het slachtoffer is zwaargewond naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Haar zoon zit voorlopig vast.

Flatbewoners overmeesteren jongen

Veel flatbewoners kregen iets mee van de steekpartij. "We hoorden gegil, 'ik wil nog niet dood!', en toen zijn we naar boven gerend", vertelt een bewoner. 

Meerdere buurtbewoners laten Omroep Brabant weten dat de buurtbewoners het mes van de jongen afgepakt zouden hebben. Daarna hebben ze de hulpdiensten gebeld en met doeken geprobeerd het bloeden van de vrouw te stoppen. 


'Heel huis onder bloed'
Ad Henraath, die ook in de flat woont, kwam ook op het gegil af. Volgens Henraath zag het er niet goed uit voor de vrouw. "Heel het huis zat onder het bloed. De jongen zelf stond nog binnen toen ik ook binnnen kwam. Hij was vrij rustig." De jongen zou Henraath verteld hebben dat hij zijn moeder stak omdat ze hem en zijn broertje bedreigde.

"Vader en moeder komen uit Afghanistan. Vader zit al enige tijd vast in Italië. Hij heeft ooit geprobeerd om met zijn twee zonen te vluchten", zegt een andere flatbewoner. "Ze woonden hier pas kort, maximaal een maand."

De politie doet nu onderzoek in de woning. De straat is afgezet.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 29 september 2017 - 14:50
Auteur: Saskia Nelissen | Raymond Merkx