Seizoensstart Tilburg Trappers duurt maar 16 minuten door mist [VIDEO]

TILBURG - Mist in een ijshockeyhal. Je verwacht het niet, maar het kan echt. De Tilburg Trappers hadden er vrijdagavond zoveel last van, dat hun wedstrijd tegen ECC Preusen Berlin al na 16 minuten werd gestaakt.Warm en vochtig buiten
Die mist ontstond vermoedelijk door de warme buitentemperatuur en hoge luchtvochtigheid op deze zwoele herfstavond, in combinatie met de kou in de hal. Wat men ook probeerde, het lukte niet om de mist weg te krijgen en te houden.

"Als de puck niet goed zichtbaar is voor de keepers dan is het te gevaarlijk", legt Trappers-voorzitter Ron van Gestel uit. Hij weet niet waardoor de mist precies veroorzaakt wordt. Wel weet hij dat het al de hele week mistig was in het IJssportcentrum, dat eigendom is van de gemeente.

'We hebben gedaan wat we konden'
Na een aantal pauzes en een extra dweilbeurt besloten de scheidsrechters rond kwart voor tien dat verder spelen geen optie meer was. "We hebben gebeld met de gemeente, die hebben weer gebeld met de energieleverancier, die hier ook de luchtbehandeling regelt. We hebben gedaan wat we konden, maar helaas." Trappers gaat met de gemeente praten om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt.


Wedstrijd overgespeeld
De wedstrijd wordt waarschijnlijk later dit seizoen overgespeeld. Dat is vooral zonde voor Trappers, want de Tilburgers stonden toen de wedstrijd gestaakt werd met 2-1 voor. Maar de tegenstanders waren ook not amused. Die hebben bijna 700 kilometer voor niks gereden.

"We hadden gedacht de eerste wedstrijd anders te beginnen dit seizoen", lacht van Gestel als een boer met kiespijn.


Op jacht naar de derde titel?
Door de mist komt er een raar einde aan de avond die de start had moeten zijn van de jacht op de derde titel op rij. Trappers werd de afgelopen twee jaar kampioen in de Oberliga. Promoveren mag (nog) niet en dus speelt de club daar ook dit seizoen.

De fans hebben zich daarbij neergelegd. Voor deze eerste wedstrijd van het seizoen zat de hal vrijwel vol. Trappers wil zelfs gaan uitbreiden, omdat het IJssportcentrum in Tilburg eigenlijk te klein wordt.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 29 september 2017 - 21:39
Auteur: Twan Spierts