Pijnlijke nederlaag voor Michael van Gerwen op World Grand Prix

DUBLIN - Michael van Gerwen is zondagavond in de eerste ronde van de World Grand Prix uitgeschakeld door John Henderson. De Schot was met 2-1 te sterk voor de regerend wereldkampioen.

Bijna zes jaar geleden werd Van Gerwen voor het laatste in de eerste ronde van een groot toernooi uitgeschakeld. Dat gebeurde in november 2011. Zondag gebeurde het weer. Mighty Mike zat geen moment echt in de wedstrijd, stond zelfs geen enkele keer op voorsprong. Henderson, nummer 32 van de wereld, boekte een verdiende overwinning.Terechte nederlaag
Vooraf zei Van Gerwen nog te gaan knallen, maar het kwam er niet van. Vanaf het eerste moment liep hij achter de feiten aan. De finalist van de afgelopen drie edities verloor de eerste set. De opdracht was vervolgens duidelijk, hij moest twee sets op rij winnen om de volgende ronde te bereiken. Eén set wist hij te pakken, maar die tweede set volgde niet.

Het kwam aan op een beslissende leg in de derde set. Er was een kleine kans, maar het lukte Van Gerwen niet om 117 uit te gooien. Henderson pakte de winst vervolgens door 52 uit te gooien met twee pijlen.

print corrigeer
Publicatie: zondag 1 oktober 2017 - 23:48
Auteur: Fabian Eijkhout