Michael van Gerwen na nederlaag: 'Ik ben geen robot, doe mijn stinkende best'

DUBLIN - Michael van Gerwen werd zondagavond uitgeschakeld in de eerste ronde van de World Grand Prix in Dublin door de Schot John Henderson. Het was al het derde toernooi in korte tijd waarin hij vroeg uitgeschakeld werd. "Ik kan alleen mezelf de schuld geven."

Van Gerwen had in de wedstrijd moeite om te openen met een dubbel, want dat is het spelformat in Dublin. "Met het ingooien gingen de dubbels op tops heel goed, in de wedstrijd helemaal niet. Dan gaat het zelfvertrouwen wat naar beneden."

"Scorend was ik veel beter, maar de dubbels lieten me in de steek vandaag. Wat moet ik daar aan toevoegen? Het is treurig", zei Van Gerwen kort na de wedstrijd tegen RTL7. "Ik heb het aan mezelf te danken, dit was Van Gerwen onwaardig. Het is klote, maar wat doe je er tegen?"

'Zal het oplossen'
Drie toernooien op rij met een vroege uitschakeling voor Van Gerwen, dat is nieuw. "Ik ben geen robot. Ik doe mijn stinkende best. Ik moet goed bij mezelf te rade gaan waar het aan ligt. Ik moet zorgen dat ik er volgende keer weer sta."

"Ik ben professioneel genoeg om dit op te lossen, dat zal ik ook zeker doen", sloot de darter uit Vlijmen strijdvaardig af.


LEES OOK: Pijnlijke nederlaag voor Michael van Gerwen op World Grand Prix 

print corrigeer
Publicatie: maandag 2 oktober 2017 - 00:49
Auteur: Fabian Eijkhout